25.4.2015

Liian kiireinen

IMG_7941 kopio
Aikaisemmin kerroin kuinka mun elämä on täynnä tekemistä eikä tylsiä hetkiä tule enää vastaan. Nyt tekemistä on kuitenkin jo kertynyt liiaksikin eikä aika riitä enää millään kaikkeen. Koulussa on viimeinen jakso lähtenyt käyntiin ja kyseessä on vuoden rankin jakso; kolme matikkaa, fysiikkaa, laskennallinen kemia, kuvis ja ruotsi. Koulua on kolme viikkoa jäjellä ja mulla on edelleen kolme rästiin jäänyttä koetta tekemättä. Silti kaikesta huolimatta vietän kaikki illat tallilla pyörien, mikä ei kyllä kaduta, sillä siellähän mä parhaiten oikeastaan viihdynkin :-) 
Mä päätin reilu viikko sitten ruveta kasvissyöjäksi, mikä oli ehkä viimeinen asia mitä multa olisi voinut odottaa. Oon joskus ennenkin koittanut tälläistä elämäntapamuutosta, mutta se on päättynyt siihen, että oon huomaamattani syönyt jotain lihaa ja sitten luovuttanut siihen. Ajattelin myös aina, että kasvissyöjänä olisi todella vaikeaa, eikä ruoan tekeminen / hakeminen esimerkiksi olisi ollenkaan helppoa. Viikon verran kyseistä ruokavaliota noudattaneena on kyllä ainakin alku ollut helpompaa kuin kuvittelin. Toisillehan ei tälläinen muutos olisi ollenkaan vaikeaa, mutta itse aina paljon lihaa syöneenä vähän mietitytti miten saa niin suuren osan ruokavaliosta jätettyä pois ja korvattua muulla.
Syinä mulla oli kasvissyöjäksi alkamiseen sen ekologisuus, ja etten voinut enää  sulkea silmiä tai mieltä siltä miten lihaksi päätyviä eläimiä kohdellaan. Niin kauan kun en voisi itse eläintä ruoaksi pistää on tekopyhää syödä lihaa. Ihan samalla tavalla joku muu on sen eläimen tappanut, joka ei ole edes saanut elää hyvää elämää. Luomuruokaan, metsästettyyn riistaan ja kalaan suhtaudun paremmin, ja ainakin esimerkiksi kalaa syön edelleen.  
Tälläistä postausta tällä kertaa. Toivottavasti pian voisin palailla vähän mielenkiintoisempien kuvien parissa :-)

4 kommenttia:

 1. Sulla on raikkaan oloinen blogi ja päätinkin haastaa sinut postauksessani: http://sailingwithnoanchor.blogspot.fi/2015/05/haastepostaus.html Olisi kiva jos osallistuisit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos ! Täytyykin tuo haaste tehdä heti kun kerkeän :-)

   Poista
 2. Itsellä on ihan samanlaisia ajatuksia. Kiire on hirmuinen, mutta tallille on kyllä välillä päästävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallilla pystyy niin hyvin unohtamaan stressin, että kiireen keskellä on hyvä käydä siellä aina välillä hengähtämässä :-) Kiva kuulla, että jollain muulla on samanlaisia ajatuksia, huh !

   Poista